telefoon

038 - 421 61 91

fax

038 - 422 23 71

e-mail

info@roza-advocaten.nl

adres

Zwartewaterallee 48
8031 DX Zwolle

postadres

Postbus 1092
8001 BB Zwolle

Tarieven van Roza Advocaten in Zwolle

Indien u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp moet u de advocaat zelf betalen. Het tarief is afhankelijk van het belang van de zaak, de in de zaak te investeren tijd enz. U kunt daarover met ons  goede afspraken maken. Indien u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp betaalt de overheid een deel van het salaris van de advocaat. Zelf zult u dan ook een deel moeten betalen. Dat noemt men een eigen bijdrage. U moet dan wel eerst naar het juridisch loket gaan omdat u dan een korting krijgt op de eigen bijdrage. Eventuele andere onkosten die gemaakt moeten worden komen wel volledig voor uw rekening. (griffierecht voor de rechtbank, leges voor uittreksels enz.) 

Of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp is afhankelijk van uw inkomen, waarbij in beginsel gekeken wordt naar uw inkomen van 2 jaar geleden. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand kunt u zien of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp. (www.rvr.org). U kunt tevens zien wat de hoogte is van uw eigen bijdrage.  Indien uw inkomen thans aanzienlijk verminderd is kunt u een verzoek peiljaarverlegging vragen. De Raad voor Rechtsbijstand zal dan opnieuw een berekening maken maar ditmaal op grond van uw huidige inkomen. Bent u het niet eens met de beslissing van de Raad voor Rechtsbijstand kunt u daartegen binnen 6 weken bezwaar maken.

In bepaalde gevallen komt u wellicht in aanmerking voor bijzondere bijstand van de gemeente. Dat betekent dat de gemeente dan de eigen bijdrage en eventuele griffierechten betaalt.  Informeert u hierover bij de gemeente van uw woonplaats.